Linne 1.0 och 1.1

Jag använder linnen mycket året runt. Ett perfekt linne för mig är figurnära så att det inte blir knöligt att ha under en varm tröja och det ska täcka BH-banden. Nu har jag påbörjat jakten på ett bra linne-mönster. 
Jag utgick från ett gratismönster som heter Lago tank. När jag valde storlek kollade jag i tabellen för mått på det färdiga plagget och jämförde med ett linne som passar. Jag fick kombinera tre olika storlekar för byst, midja och höft. 
Detta är resultatet. Inte särskilt nöjd, tyvärr. Axelbanden sitter för nära varandra, dubbeldåligt! Det är osmickrande och BH-banden syns. Dessutom sitter linnet för löst. Det känns tantigt på ett dåligt sätt. 
Justerade mönstret och flyttade axelbanden åt sidan. Sänkte också ringningen i nacken och tog in sidsömmen.
Såhär blev det då, mycket bättre! Nöjd med passformen. Dock är ärmhålet lite för högt skuret. 
Så jag justerade mönstret och sänkte det. 
Upptäckte också att framstycket var lite längre än bakstycket. Det berodde på att bakstycket inte var kurvat, så jag la till en liten kurva så att fram och bakstycket blev likadant i nederkant. 
Nu ligger mönstret i en plastficka och inväntar att jag ska köpa lämpligt tyg. Spännande!
 
Linda, Sömnad | | En kommentar |

Lane raglan sweatshirt

Orginaltanken var att sy en tröja att ha över skjorta. Denna blev dock väldigt figurnära så det käns lite knöligt att ha något under. Men den sitter rätt fint. Mönstret är Lane raglan från Hey June Handmade, hon gör massa bra mönster!
Jag ser typ fem olika versioner av denna tröja framför mig i mjukare och stretchigare jerseytyg. Tyget jag använde (samma som till shortsen) är inte så stretchigt, jag borde ha gått upp en storlek i denna. 
Är tokig i att sy neckbands. Jag har inte gjort det så mycket innan, det är lätt och blir så snyggt. Har börjat sy ett linne med band både runt halsringningen och armarna, yay!
 
Linda, Sömnad | | En kommentar |

Hemmashorts

När jag är hemma glider jag oftast runt i pyjamasbyxor och t-shirt. Vår lägenhet blir rätt varm på sommaren. Därav behovet av ett par pyjamas-shorts. 
I våras sydde jag ett par mjukisbrallor från mönstertidningen Ottobre 5/2011. De blev bra men väldigt stora. Så jag minskade två storlekar (från 44 till 40), kortade av benen och sydde dessa! Tyget är från Budapest. Har använt dem mycket sedan de blev klara.
Passformen är lite märklig i grenen, men vad gör det på ett parpyjamasbyxor? Ska sy ett par till men då ska jag lägga till ett knytsnöre i linningen och slits i sidan. 
 
Igår jobbade jag sommarens första pass i hemtjänsten. Ett par tanter kände igen mig och tyckte det var kul att jag är tillbaka. Jag tycker också det är kul att vara tillbaka. Men idag är jag ledig. Gick upp tidigt, räknade matte, lyssnade på podd och promenerade, sydde färdigt en tröja och planterade om en blomma. Pappa fyller år idag så kväll har vi bjudit in oss på smulpaj hos mamma och pappa. 
 
Linda, Sömnad | | Kommentera |
Upp