positiv idag

Älskar mitt liv. Har det nästan oförskämt bra. Trots att jag har en tung samhällsuppgift och en massa matematik hängande över mig, så väger allt positivt över med råge. Har underbara vänner (känns lite löjligt att säga, det är ett slitet uttryck, men jag menar det) och en lovande framtid.

Gjorde mitt muntliga nationella prov idag. Jag fick trots att jag inte hade lämnat pappret (mejlade det istället). Och det gick skitbra! Pratade om distansförhållanden. Trots att jag inte var överdrivet förberedd kändes det helt okej. Fick massa beröm av snälla klasskamrater efteråt också.

Stannade och gjorde matte efter skolan. Upptäckte att jag skulle behöva kubba ner till centrum om jag skulle hinna med bussen 15:40. Gick en buss till resecentrum från skolan som kom fram en minut efter att min buss gått. Chansade och satte mig på den. Innan den åkte smsade mamma och sa att hon slutat jobbet. Perfekt tajming! Så jag åkte med henne hem istället. Det var fint, hade intressanta samtal.

Nu ska jag räkna logaritmer och tagga högskoleprovet imorgon!
Tankar | | Kommentera |

kaoz

Har varit en fin kaosartad dag. Glömde lämna ett viktigt papper till Ivo om mitt muntliga nationella prov i svenska som jag ska göra i morgon. Hade slagsmål på skoj under håltimman. Uppstod hetsiga diskussioner med spår av svordomar kring vår spanska. Vi missar 1/6 av kursens lektionstimma och hälften av vår resurstid (som vi behöver till matten). Medans den andra spanskagruppen (de fick splitta och naturarna blev en egen grupp) får alla sina timmar och dessutom på bra schemapositioner. Försökt få tag i rektorn i över två månader men han är omöjlig.

Efter skolan kubbade jag ner till tåget och åkte till Linköping där jag mötte Nea. Åt mat på en bänk i centrum. När vi umgås blir det som en bubbla runt oss och vi märker inte av omgivningen. Frös ganska mycket i min jeansjacka och t-shirt. Köpte strumpbyxor och mörk choklad. Konstaterade att det nog är ovärt att köpa en stor fjällräven eftersom att det inte skiljer så mycket i storlek.

När vi var på station gick det fram en medelålders man till oss, han utstrålade självsäkerhet. Kändes som om han var en auktoritär man, exempelvis polis, som skulle säga att vi gjort något fel. Fast han frågade bara vart närmsta pizzeria låg, med väldigt saklig röst.
Linda | | Kommentera |

dagens ros

Blev lite lycklig på lunchen idag. Jag har ju anmält LCHF som special-kost, det är jag och en kille i teknik som har det. De ska egentligen inte laga egen mat till oss eftersom att det inte är någon allergi (de ska bara separera på pastan och såsen åt oss liksom). Men idag när det serverades paj hade de gjort kycklingfilé och broccoli till bara oss. Så himla söta!
Tankar | | Kommentera |
Upp