Energibehov

Har varit på festivalen Hoj Rock i Västervik med jobbet. Jag jobbade i mattältet som hade öppet dygnet runt, det var fullt ös! Jag städade serveringen, kokade kaffe som bara den och stod i montering, kassa samt diskrum. Började 6 på mornarna och slutade runt 2 på nattätterna, som ni förstår blev det inte mycket sömn. Trodde inte jag skulle kunna lägga mig på gräsmattan och bara somna hur som helst, men det gick alldeles utmärkt. 
Efter denna intensiva veckan behöver jag ladda upp med energi, så jag experimenterar med hemagjorda müslibars/mellanmålsbars/energy bars osv.
Dessa är löst baserade på icas recept och innehåller följande.
 
1/2 dl kokos
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 msk chiafrön
2 dl havregryn 
3/4 dl tranbär
2 äggvitor
3 msk honung
lite kanel och vaniljpulver 
 
Blandade rubbet, tryckte ut i botten av en oljad limpform, gräddade på 125 grader i 15 min. 
 
Jag tyckte att de blev lite för mjuka och smuliga, tror jag vill ha mindre fröer och mer havregryn. Kanske något mer krispigt ockå. Ska prova att göra någon form av chokladvariant av dessa. Alla former av tips mottages tacksamt! 
Linda | | Kommentera |

Man får passa på

Den här sommaren är jag hemma löjligt lite eftersom jag reser både privat och med jobbet. Så när jag väl är hemma blir det mycket sömnad, matlagning och sömn.
Linda, Sömnad | | En kommentar |

Älskar min arbetsplats

Förra veckan jobbade jag på riddardagarna i Mariefred. Innan har jag bara jobbat i matstånden, men den här gången hade vi bara aktiviteter med oss. De första två dagarna stod jag i musrouletten, lät folk klappa på skogsmusen Lotta och spela om turstenar och drakägg. De sista två hade jag yxkastningen, vilket gick förvånansvärt bra.
Efter att marknaden hade stängt, middagen var lagad och disken diskad hade vi fritid. En kväll började vi på något vänster hänga med riddarnas ungar som var sådär 7-12 år gamla. En annan kväll roade vi oss med att lyfta på tältens flikar och skratta åt deras "solbrännor". 
En tredje kväll såg vi på tornerspelet. Sist jag såg ett sådant var jag pytteliten och tyckte synd om kålhuvudena som riddarna slog på, så det var kul. 
När jag kom hem såg mina fötter ur såhär. Fyra dagar i gassande solsken har gjort sitt. Nu har jag varit hemma en dag, imorgon åker jag vidare till HojRock i Västervik. 
Linda, Äventyr | | Kommentera |
Upp