Taizé 2015

Midsommarveckan spenderade jag i Taizé, ett kloster i södra Frankrike. När jag var där första gången 2013 fotograferade jag allt. De 26 timmarna i bussen dit, våra rastplatser, allt jag köpte, tälten i Taizé, kyrkan där vi samlades för bön tre gånger om dagen, varenda måltid, lek och häng. I år tog jag knappt 50 bilder, nästan inga i själva Taizé.  
Resan gjordes tillsammans med hela pastoratet. Här på gräsplätten framför våra baracker satt ledarna och gottade sig de dagar då solen sken. 
Fick tips om en butik 10 minuters promenad bort från Taizé. Första gången vi kom dit hade de stängt. Efter att ha frågat runt efter en översättning av skylten med öppettider återkom vi en förmiddag och köpte världens godaste sorbet. Skämtar inte. Så. God. 
En dag tog vi lokalbussen in till en by. Traskade på fina gator, köpte nektariner och vin. 
Satt en stund på en uteservering också. 
Alla besökare i Taizé hjälps åt att driva stället. Städa, laga mat, fixa fika och så vidare. I år jobbade jag i lagret med att ta emot leveranser och flytta in mat i köket. Hade en härlig grupp att jobba med och vi åt frukost ihop varje dag. 
Köpte oss 30 minuter wifi för att geoacha lite också. 
Vi hade även bibelstudium, åkte en sväng till en stor fancy vinaffär och låg i gräset bredvid kyrkan. Det var väl ungefär det. En väldigt slapp och härlig vecka! Längtar alltid tillbaka.
Linda, Äventyr | | En kommentar |

Inte legat på latsidan

Jag har sytt en klänning på beställning åt min kusin. Vi träffades i Linköping för att välja tyg och fika, hon visade bilder på hur hon ville ha den och sedan satte jag igång. 
Blev urtjusigt. Jag sydde i hela fodret för hand eftersom det var så fint väder. 
Och så sydde jag en liten klänning åt mig själv också. 
Efter att jag tog bilderna kapade jag av 15 cm på ärmarna. Då gick den från tant-pyjamas-feeling till enkel sommarklänning. Märkligt hur stor skillnad en sån grej kan göra.
Linda, Sömnad | | Kommentera |

Sånt gör mig glad

Dessertbordet på Väderstads påskbord.
Det bor ett par ankor i fontänen på trädgårdstorget där jag står och jobbar. 
Lemon lime! Maja och Jesper drack det i Jordanien och lärde oss hur man gör. Mixa bara en stor näve mynta, mängder av citronsaft, socker, is och vatten. Farligt gott verkligen. 
Hund som hoppar upp och lägger sig i ens knä när en sitter och läser. 
 Bautaglass i Norrköping efter Cambridge Advanced English provet. Förtjänade den!
Nicecream gjord på en banan frusen i skivor, en näve hallon och en halv burk kokosmjölk. 
Middag i växthuset. Varmt, vackert, vindstilla. What's not to like? 
Linda | | En kommentar |
Upp