Sjögarp

De fem första dagarna på sommarlovet spenderades med missionsouterna i skogarna utanför Boxholm. Närmare bestämt i Sjögarp.
Jag packade i den fina väskan jag hittade på vinden.
Första dagen ägnades åt bygge av kök och bord.
Att sitta på lägerbål och inte ha någon aning om vad som ska hända är kul!
Åt världens godaste mackor: pågenlimpa med ost rostad över öppen eld. Fick blåmärken på låren efter en sketch på lägerbålet.
Lekte med scouterna.
På dagarna har man så kallade projekt. Här byggde vi en katapult.
Som blev såhär. På ett annat projekt släppte man ägg från brandstegen, de höll!
Vi åker ju på lägret med Mantorp eftersom att Skänninge inte har någon kår längre. Markerade vår självständighet genom att ha ett eget tält och en egen skylt. Och en fågelholk.
Hade en station på spårningen och tittade på wigwamen vi byggde förra året.
Var på en fruktansvärt mysig hajk med tonåringarna. Paddlade till andra sidan sjön, byggde vindskydd och lekte en lek i mörktet. Slog oss halvt till fördärv.
Lägerbålsplatsen, mantorpsfolk och en rysk kaninmössa som cirkulerade omkring.
Byggde flaskraketer och halvsov i förmiddagssolen på en filt.
De hade fixat så vi kunde prova backstapling. Det blåste och underlaget var lite ostabilt. Några ungar klarade att stapla alla 23 backar, en kunde till och med ställa sig uppe på dem utan att vippa. Jag klarade 14.
Varje år samlar lägret in pengarna till välgörenhetsprojekt. I år gick pengarna till barn i Uganda. För 250 kr/månaden får de mat, utbildning, vård m.m. Det görs lite som en tävling och den kår som samlar in mest pengar vinner (äran). Även i år hade Skänninge (Nea och jag) en egen insamling. Tillsammans samlade vi ihop 501 kronor och hjälpte därmed varsitt barn. Rätt nice.
Nästa år blir det inget Sjögarp (deppelidepp). Men istället blir det riksscoutläger, alltå ett storläger! Det duger som kompensation.
Scout | | Kommentera |

motala, midsommar och annat

Älskar livet på sommaren. När jag kom hem från Sjögarp i onsdags hade vi födelsedagskalas á la scout och Fredrik var med. På torsdagen åkte jag och Nea med Fredrik till Motala där han sommarjobbar på sjukhuset.
Vi hade två timmar innan vi skulle ha ett möte med unga10. Så vi gick till ett café.
Mötet var på radiomuséet. Vi skulle hitta ett föremål att gjuta av och sätta på en pinne i Motala. Föremålet skulle representera Motalas radiohistoria. Det kändes supermycket som ett rollspel! Byggnaden var mäktig och fylld med lustiga prylar. Vi var en liten grupp äventyrare som skulle hitta det hemliga förmålet. Blev visade ner i källaren av intendenten och kände hur det bara skrek goblin och lurendrejeri. Men vi klarade oss ut, utan att förlora några sanitypoints.
Hittade dessa tre små prytlar och en gigantisk mutter på radiomasten.
Efter mötet promenerade vi omkring i Motala. Kändes som om vi var utomlands. Köpte kinamat och satte oss på en fin gräsplätt.
Gick på loppis. Köpte dragkedja, knappar och nylonstumpor. Tog hem Fredrik.
På midsommar åkte vi till Sya och såg på skidtävlingarna. Åt god mat och sa hejdå till mormor och Örjan som skulle åka hem. Mötte upp vänner och åkte hem till Nea där det fanns ännu fler vänner. Vi grillade på en grill som tappade benen, åt massor dessert och tog ett kvällsdopp bland drakarna på Väderkvarnsbacken. 

Åkte till Mantorp med Chricke (smidigt att ha vänner med körkort) och åt paj hos Maja. Gjorde fattiga riddare och sov hos Fredrik som har ett nyrenoverat jättefint kök. Idag åkte vi till Lundbybadet och lekte i regnet. Sedan blev det fika hos kusinfia som fyllde år och nu är jag hemma och dricker supergott dyrt te.
Imorgon är första dagen på jobbet.
Äventyr | | Kommentera |

hej igen

Jag har kommit in i det stadiet där jag vant mig av från datorn. Precisionen med musplattan och hastigheten på skrivandet är inte som det än gång var. Idag är nog första gången jag startat datorn på över en vecka. Nu ska jag jobba och därmed vara hemma i två veckor (unga10). Så det ska nog ordna upp sig.
Linda | | Kommentera |
Upp