Tygskörden

Jag plockade hem fjorton tyger på vår resa till Budapest och Stockholm.
Det randiga är en ganska stadig bomullsjersey, det ska bli en tröja. Det grå är ett tunt joggingtyg med flossad baksida. Av det tänkte jag sy en lane raglan sweatshirt, evenuellt med ett vitt tryck på. Tyget är 180 brett så med lite tur räcker det till ett par hemma-shorts också, håller tummarna för det!
Tre mjuka viskosjersey med fint fall. Uppifrån och ner ska det bli en t-shirt, en klänning (lång t-shirt) och ett linne. 
Detta tunna fina denimtyg ska bli en skjortklänning till midsommar. Faktiskt så är det redan det. Har bara ett par dekorsömmar, knapphål och knappar kvar. 
Jag köpte två svarta tyger. Ett tunt flossat joggingtyg som ska bli mjukisbyxor och ett lite tjockare jerseytyg som jag köpte för att sy en cardigan av. Men den cardigan jag hade tänkt kräver stretch åt båda hållen och detta tyg är bara stretchigt åt ena hållet, så det blev fel. Kanske kan bli en någon jacka/kavaj/blazer istället? 
Detta (ostykta) vävda viskostyg (som jag köpte för ungeför 20 kr/m) ska bli en klänning. Kanske en skjortklänning, samma mönster som till denimklänningen?
Det var alla tyger från Budapest!
Fredrik shoppade också lite faktiskt! Jag har erbjudit mig att sy skjorta åt honom eftersom han har så svårt att hitta någon som passar i butik. Han köpte blått oxfordtyg och rutig flanell. Är bara lite avundssjuk på flanelltyget. Båda är från Stoff och stil.
Jag handlade också på Stoff och stil. Jag spontanköpte det blåvita tyget på rean för att jag tyckte det var så härligt fånigt mönster. Ska sy en pyjamas med matchande shorts och t-shirt, aspepp på det! Det andra tyget är ett blåmelerat finstickat tyg som ska bli en kofta. 
Ett till rea-fynd. Viskostyg som jag blev kär i, visste direkt vad det skulle bli! En klänning i rak modell med kort ärm. Samma mönster som denna klänning som blivit en riktig favorit. 
Här är hela gänget samlat. Nu är de tvättade, vikta, uppmärkta och placerade i min byrå.  
Detta är tillbehören jag köpte. Dragkedjor, snedslå, resår, tråd och massor av skjort-knappar. 
Köpte resår och spetsresår. Jag har börjat experimentera med att sy trosor. Det är väldigt enkelt och det finns gratis mönster på internet, tips! 
 
Linda, Sömnad, Äventyr | |
Upp