Taizé 2015

Midsommarveckan spenderade jag i Taizé, ett kloster i södra Frankrike. När jag var där första gången 2013 fotograferade jag allt. De 26 timmarna i bussen dit, våra rastplatser, allt jag köpte, tälten i Taizé, kyrkan där vi samlades för bön tre gånger om dagen, varenda måltid, lek och häng. I år tog jag knappt 50 bilder, nästan inga i själva Taizé.  
Resan gjordes tillsammans med hela pastoratet. Här på gräsplätten framför våra baracker satt ledarna och gottade sig de dagar då solen sken. 
Fick tips om en butik 10 minuters promenad bort från Taizé. Första gången vi kom dit hade de stängt. Efter att ha frågat runt efter en översättning av skylten med öppettider återkom vi en förmiddag och köpte världens godaste sorbet. Skämtar inte. Så. God. 
En dag tog vi lokalbussen in till en by. Traskade på fina gator, köpte nektariner och vin. 
Satt en stund på en uteservering också. 
Alla besökare i Taizé hjälps åt att driva stället. Städa, laga mat, fixa fika och så vidare. I år jobbade jag i lagret med att ta emot leveranser och flytta in mat i köket. Hade en härlig grupp att jobba med och vi åt frukost ihop varje dag. 
Köpte oss 30 minuter wifi för att geoacha lite också. 
Vi hade även bibelstudium, åkte en sväng till en stor fancy vinaffär och låg i gräset bredvid kyrkan. Det var väl ungefär det. En väldigt slapp och härlig vecka! Längtar alltid tillbaka.
Linda, Äventyr | | En kommentar |
Upp