Thane

Landade i Mumbai vid 4-tiden på morgonen lokal tid. Hade för avsikt att ordna indiska SIM-kort på flygplatsen, men det gick inte så bra. Yrade runt lite, tog ut pengar i en bankomat och langade upp väskorna på taket av en taxi som körde oss till hotellet i förorten Thane där vi skulle bo ett par dagar.
Här uppe till höger är vårt hotell! Ett lyxigt business-hotell med lyxrestaurang, den ni! Skenet kan bedra. Vi fick sitta förvirrade och trötta i en liten soffa ett par timmar innan vårt rum var färdigt, kom ju ganska tidigt. Bestämde oss för att ta en liten tupplur. Tre timmar senare vaknade vi och kom fram till att vi borde leta reda på något att äta. Tänkte passa på att utforska området, för vi visste inte riktigt vart vi var. Gick ut 5 meter till vänster, såg ett vattendrag med sopor och gick tillbaka till hotellrestaurangen. 
Beställde in alldeles för mycket hutlöst dyr mat från en meny jag inte förstod ett ord av. Det hela gick på 800 rp, dvs ungefär 40 kr var. Maten kom på uppläggningsfat och serveringspersonalen, som ständigt övervakade oss, kom fram och la upp på våra tallrikar såfort det såg tomt ut. 
Visste som sagt inte riktigt vart vi var, visste inte ens säkert om vi var i Thane. Kom på att vi kunde ta en ritcha till "Thane railway station" som visade sig ligga rätt nära. Där fanns fordon som tutade, dofter, tiggare, män med polio på små brädor med hjul - som hemmagjorda rullstolar, små lustiga affärer, en död hundvalp i vägkanten, ljud, transexuella män i sari, sopor, barn, fruktstånd och gud vet vad. Den här bilden är tagen från dörren in i en liten kontortillbehörsaffär. Jag överdriver inte när jag säger att alla män på bilden jobbar i affären. Förstår inte hur de går runt. Ett av indiens många mysterier. 
En något lugnare tygaffär med bomullstyger i regnbågens alla färger! Resten av tygerna låg ihopvikta och inplastade bakom diken. När en kikade var försäljarna snabba på att plocka fram och vika upp ett berg av tyger. Måste ta en evighet att plocka undan efter varje kund. Jag köpte en sari, en massa dekorativa band och lite tyger.
En av de lite lugnare sidogatorna och duggregn.
När vi behövde en paus tog vi oss upp på till top roof restaurang. De hade fin utsikt, en liten vit kanin som skuttade runt, en kvinna som jobbade med att eskortera upp besökare i hissen och god lime soda. 
Såhär ser det ut i min dagbok. En dag när jag kom hem och skulle skriva kunde jag inte för mitt liv minnas i vilken ordning saker och ting hade skett, eller hur de hängde ihop. Det var så mycket intryck och så mycket lustiga händelser. Trots att vi mest bara hade gått på stan och handlat lite kläder, pennor och frukt? Blev mycket shopping i Thane, eftersom vi skulle lämna väskor på hotellet passade vi på. Annars hade vi behövt släpa det genom hela Indien. 
Efter ett par kaotiska dagar var det dags att flyga igen, till Trivandrum i södra Indien.
Indien, Linda | |
Upp