Sjögarp

De fem första dagarna på sommarlovet spenderades med missionsouterna i skogarna utanför Boxholm. Närmare bestämt i Sjögarp.
Jag packade i den fina väskan jag hittade på vinden.
Första dagen ägnades åt bygge av kök och bord.
Att sitta på lägerbål och inte ha någon aning om vad som ska hända är kul!
Åt världens godaste mackor: pågenlimpa med ost rostad över öppen eld. Fick blåmärken på låren efter en sketch på lägerbålet.
Lekte med scouterna.
På dagarna har man så kallade projekt. Här byggde vi en katapult.
Som blev såhär. På ett annat projekt släppte man ägg från brandstegen, de höll!
Vi åker ju på lägret med Mantorp eftersom att Skänninge inte har någon kår längre. Markerade vår självständighet genom att ha ett eget tält och en egen skylt. Och en fågelholk.
Hade en station på spårningen och tittade på wigwamen vi byggde förra året.
Var på en fruktansvärt mysig hajk med tonåringarna. Paddlade till andra sidan sjön, byggde vindskydd och lekte en lek i mörktet. Slog oss halvt till fördärv.
Lägerbålsplatsen, mantorpsfolk och en rysk kaninmössa som cirkulerade omkring.
Byggde flaskraketer och halvsov i förmiddagssolen på en filt.
De hade fixat så vi kunde prova backstapling. Det blåste och underlaget var lite ostabilt. Några ungar klarade att stapla alla 23 backar, en kunde till och med ställa sig uppe på dem utan att vippa. Jag klarade 14.
Varje år samlar lägret in pengarna till välgörenhetsprojekt. I år gick pengarna till barn i Uganda. För 250 kr/månaden får de mat, utbildning, vård m.m. Det görs lite som en tävling och den kår som samlar in mest pengar vinner (äran). Även i år hade Skänninge (Nea och jag) en egen insamling. Tillsammans samlade vi ihop 501 kronor och hjälpte därmed varsitt barn. Rätt nice.
Nästa år blir det inget Sjögarp (deppelidepp). Men istället blir det riksscoutläger, alltå ett storläger! Det duger som kompensation.
Scout | |
Upp