motala, midsommar och annat

Älskar livet på sommaren. När jag kom hem från Sjögarp i onsdags hade vi födelsedagskalas á la scout och Fredrik var med. På torsdagen åkte jag och Nea med Fredrik till Motala där han sommarjobbar på sjukhuset.
Vi hade två timmar innan vi skulle ha ett möte med unga10. Så vi gick till ett café.
Mötet var på radiomuséet. Vi skulle hitta ett föremål att gjuta av och sätta på en pinne i Motala. Föremålet skulle representera Motalas radiohistoria. Det kändes supermycket som ett rollspel! Byggnaden var mäktig och fylld med lustiga prylar. Vi var en liten grupp äventyrare som skulle hitta det hemliga förmålet. Blev visade ner i källaren av intendenten och kände hur det bara skrek goblin och lurendrejeri. Men vi klarade oss ut, utan att förlora några sanitypoints.
Hittade dessa tre små prytlar och en gigantisk mutter på radiomasten.
Efter mötet promenerade vi omkring i Motala. Kändes som om vi var utomlands. Köpte kinamat och satte oss på en fin gräsplätt.
Gick på loppis. Köpte dragkedja, knappar och nylonstumpor. Tog hem Fredrik.
På midsommar åkte vi till Sya och såg på skidtävlingarna. Åt god mat och sa hejdå till mormor och Örjan som skulle åka hem. Mötte upp vänner och åkte hem till Nea där det fanns ännu fler vänner. Vi grillade på en grill som tappade benen, åt massor dessert och tog ett kvällsdopp bland drakarna på Väderkvarnsbacken. 

Åkte till Mantorp med Chricke (smidigt att ha vänner med körkort) och åt paj hos Maja. Gjorde fattiga riddare och sov hos Fredrik som har ett nyrenoverat jättefint kök. Idag åkte vi till Lundbybadet och lekte i regnet. Sedan blev det fika hos kusinfia som fyllde år och nu är jag hemma och dricker supergott dyrt te.
Imorgon är första dagen på jobbet.
Äventyr | |
Upp